პიკანტური ღვეზელი
საჭირო ინგრედიენტები: 350 გრამი ფენოვანი, გაყინული ცომი, 500 გრამი ქათმის კუჭები, 300 გრამი ქამა სოკო, 2 თავი ხახვი, 150 გრამი მაგარი ყველი, 1 ცალი დიდი ზომის ბადრიჯანი, 150 გრამი ბრინზა ყველი, 1 ცალი კვერცხი, მარილი, შავი პილპილი – გემოვნებით, უცხო და ხმელი სუნელი, ზეთი, კარაქი.
მომზადების წესი: ჯერ მოამზადეთ ფარში. აიღეთ ქათმის კუჭები, დაჭერით მომცრო კუბიკებად და მოხრაკეთ ზეთში, დაბალ ცეცხლზე.
სოკო დაჭერით ფირფიტებად. ხახვი დაჭერით ნახევარ რგოლებად. ორივე მოშუშეთ ზეთში, შეაზავეთ პილპილითა და მარილით. მერე კი მოშუშული კუჭები დააბლენდერეთ. ბადრიჯანი გარეცხეთ და პირდაპირ გამოაცხვეთ აირღუმელში, რომ დარბილდეს. გადააცალეთ კანი და დაჭერით მომცრო კუბიკებად.
გაყინული ცომი გაალღვეთ. გააბრტყელეთ, მოათავსეთ ზეთწასმულ, გამოსაცხობ ტაფაზე. ზედაპირზე წაუსვით ჩაშუშული სოკო, ხახვით. ზემოდან გადაუსვით ქათმის კუჭები და მოაყარეთ დაფხვნილი მაგარი ყველი, მერე ბადრიჯანი და ბოლო ინგრედიენტია ბრინზა, რომელიც წინასწარ გახეხეთ სახეხზე და ამ ყველაფერს ზემოდან მოაყარეთ. ცომს ნაპირები კარგად ამოუკეცეთ. წაუსვით ნაპირებს გათქვეფილი კვერცხი, ცოტა ცომი მოიტოვეთ და ღვეზელს ზემოდან ბადე გაუკეთეთ. შეგიძლიათ სხვანაირადაც გააფორმოთ. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე – სანამ ზემოდან არ დაიბრაწება.
გემრიელი და წვნიანი ღვეზელი გამოგივათ.