კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (209)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

პი­კ­ა­ნ­ტ­უ­რი ღვე­ზ­ე­ლი

 სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 350 გრა­მი ფე­ნ­ო­ვ­ა­ნი, გა­ყ­ი­ნ­უ­ლი ცო­მი, 500 გრა­მი ქა­თ­მ­ის კუ­ჭ­ე­ბი, 300 გრა­მი ქა­მა სო­კო, 2 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 150 გრ­ა­მი მა­გ­ა­რი ყვე­ლი, 1 ცა­ლი დი­დი ზო­მ­ის ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნი, 150 გრა­მი ბრი­ნ­ზა ყვე­ლი, 1 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით, უც­ხო და ხმე­ლი სუ­ნ­ე­ლი, ზე­თი, კა­რ­ა­ქი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ჯერ მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ ფა­რ­ში. აი­ღ­ეთ ქა­თ­მ­ის კუ­ჭ­ე­ბი, და­ჭ­ე­რ­ით მო­მ­ც­რო კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად და მო­ხ­რ­ა­კ­ეთ ზე­თ­ში, და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე.

სო­კო და­ჭ­ე­რ­ით ფი­რ­ფ­ი­ტ­ე­ბ­ად. ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით ნა­ხ­ე­ვ­არ რგო­ლ­ე­ბ­ად. ორ­ი­ვე მო­შ­უ­შ­ეთ ზე­თ­ში, შეაზავეთ პილპილითა და მარილით. მე­რე კი მო­შ­უ­შ­უ­ლი კუ­ჭ­ე­ბი და­ა­ბ­ლ­ე­ნ­დ­ე­რ­ეთ. ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნი გა­რ­ე­ც­ხ­ეთ და პი­რ­დ­ა­პ­ირ გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში, რომ და­რ­ბ­ი­ლ­დ­ეს. გა­დ­ა­ა­ც­ა­ლ­ეთ კა­ნი და და­ჭ­ე­რ­ით მო­მ­ც­რო კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად.

გა­ყ­ი­ნ­უ­ლი ცო­მი გა­ა­ლ­ღ­ვ­ეთ. გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ, მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ზე­თ­წ­ა­ს­მ­ულ, გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ტა­ფ­ა­ზე. ზე­დ­ა­პ­ი­რ­ზე წა­უ­ს­ვ­ით ჩა­შ­უ­შ­უ­ლი სო­კო, ხა­ხ­ვ­ით. ზე­მ­ო­დ­ან გადაუ­ს­ვ­ით ქა­თ­მ­ის კუ­ჭ­ე­ბი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ და­ფ­ხ­ვ­ნ­ი­ლი მა­გ­ა­რი ყვე­ლი, მე­რე ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნი და ბო­ლო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ია          ბრი­ნ­ზა, რო­მ­ე­ლ­იც წინასწარ გა­ხ­ე­ხ­ეთ სა­ხ­ე­ხ­ზე და ამ ყველაფერს ზე­მ­ო­დ­ან მო­ა­ყ­არეთ. ცომს ნა­პ­ი­რ­ე­ბი კა­რ­გ­ად ამ­ო­უ­კ­ე­ც­ეთ. წა­უ­ს­ვ­ით ნა­პ­ი­რ­ე­ბს გა­თ­ქ­ვ­ე­ფ­ი­ლი კვე­რ­ც­ხი, ცო­ტა ცო­მი მო­ი­ტ­ო­ვ­ეთ და ღვე­ზ­ე­ლს ზე­მ­ო­დ­ან ბა­დე გა­უ­კ­ე­თ­ეთ. შე­გ­ი­ძ­ლ­ი­ათ სხვა­ნ­ა­ი­რ­ა­დ­აც გა­ა­ფ­ო­რ­მ­ოთ. გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ 180 გრა­დ­უ­ს­ზე – სა­ნ­ამ ზე­მ­ო­დ­ან არ და­ი­ბ­რ­ა­წ­ე­ბა.

გე­მ­რ­ი­ე­ლი და წვნი­ა­ნი ღვე­ზ­ე­ლი გა­მ­ო­გ­ი­ვ­ათ.

скачать dle 11.3