ჰამბურგული
საჭირო ინგრედიენტები: 1 კილოგრამამდე ღორის რბილი ხორცი, 1 ლიტრი წყალი, 300 გრამი მწვანე ლობიო, 1 ცალი მოზრდილი, ოდნავ მჟავე მსხალი, დაფნის ფოთოლი, სუნელები, მარილი, შავი პილპილი, სურნელოვანი პილპილის ბურთულები, ოხრახუში, გარნირად – მოხარშული კარტოფილი.
მომზადების წესი: ხორცი მოათავსეთ მდუღარე მარილწყალში და ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 30 წუთის განმავლობაში. დაკონსერვებული ლობიო წამოადუღეთ და დაწურეთ. მსხალი გათალეთ, გაჭერით ოთხად და მოაშორეთ კურკები. ხორცში ჩაამატეთ ლობიო, დაფნის ფოთოლი, სუნელი, პილპილი და ხარშეთ კიდევ 30 წუთი. ბოლო ათი წუთი მათთან ერთად უნდა მოხარშოთ მსხალიც (ანუ, უნდა ჩაამატოთ კერძში მეოცე წუთზე). ხორცი ამოიღეთ ქვაბიდან, დაჭერით წვრილად, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. ხორცის ნაჭრები ისევ ჩააბრუნეთ ქვაბში და მოათავსეთ ლობიოსა და მსხლის ზემოდან. ფანტასტიკური ბულიონია, უჩვეულოდ არომატული გემოთი.
მიირთვით მოხარშულ კარტოფილთან ერთად. ზემოდან მოაყარეთ მსხვილად დაჭრილი ოხრახუში.