ბოსტნეულის „მილფეი“
საჭირო ინგრედიენტები: 150 გრამი თხის ყველი, 1 ნაჭერი ყველი „პარმეზანი“, 1 ცალი საშუალო ზომის ბადრიჯანი, 200 გრამი ბულგარული წიწაკა, 100 გრამი ყაბაყი, 100 გრამი პომიდორი, 1 კბილი ნიორი, 2 ღერი ნიახური, 4 ღერი შაშკვლავი, 2 ღერი ოხრახუში.
მომზადების წესი: ბადრიჯანი და ყაბაყი თხლად დაჭერით და აირღუმელში შეწვით. ცალკე შეწვით ფოლგაში გახვეული წიწაკა და მერე მოაშორეთ თესლი და კანი. პომიდორსაც მოაშორეთ კანი და თესლი და თხლად დაჭერით. ბოსტნეული ფენა-ფენა დაალაგეთ ყველში აზელილ ნიორთან და მწვანილთან ერთად. პირველ ფენად ბადრიჯნის ნაჭრები ეფინება, მერე – დანარჩენი ბოსტნეული და მწვანილი. მზა კერძი გააცივეთ, ამოატრიალეთ თეფშზე და ტორტივით დაჭერით.