„ძველებური“ სალათა
საჭირო ინგრედიენტები: 1 ცალი მოზრდილი სტაფილო, 1 ცალი მოზრდილი ხახვი, 4-5 ცალი კვერცხი, 300 გრამი მოხარშული საქონლის ხორცი, 150 გრამი დამწნილებული კომბოსტო, მაიონეზი, ზეთი, 1 ქილა მწვანე ბარდა („გაროხი“) – ამის გარეშეც შეიძლება, თუ არ გიყვართ, მარილი.
მომზადების წესი: მოხარშეთ და კუბიკებად დაჭერით სტაფილო. შეგიძლიათ, წინასწარ ხახვთან ერთად მოშუშოთ, ან, ცალკე ხახვი და ცალკე სტაფილო და მერე სასალათეში შეაერთოთ. დაწურეთ კომბოსტოს მწნილი, ისიც დაჭერით და ცოტა ზეთში მოშუშეთ, რომ დარბილდეს. მოხარშული ხორცი დაჭერით კუბიკებად. ათქვიფეთ ოთხი კვერცხი. უყავით მარილი და გამოაცხვეთ ზეთიან ტაფაზე ორივე მხრიდან. როცა გაცივდება, დაჭერით წვრილ ჩხირებად და შეურიეთ სასალათეში მოთავსებულ დანარჩენ ინგრედიენტებს, მოასხით მაიონეზი და აურიეთ (მარილი აღარ დასჭირდება). სურვილისამებრ, ზემოდან მოაყარეთ ბარდა.
ძალიან მოგეწონებათ.