ჟულიენი სოკოთი
სა ჭ ი რო ინ გ რ ე დ ი ე ნ ტ ე ბი: 1 ცა ლი ფრა ნ გ უ ლი ბა ტ ო ნი – „ბა გ ე ტი“, 1 ჭი ქა რძე, 200
გრა მი ქა მა სო კო, 1 თა ვი ხა ხ ვი, 150 მი ლ ი ლ ი ტ რი 20-პრო ც ე ნ ტ ი ა ნი ნა ღ ე ბი, 80 გრა მი
მა გ ა რი ყვე ლი, მაიონეზი მწვა ნ ი ლი (შე რ ე უ ლი). მარილი, პილპილი – გემოვნებით.
მო მ ზ ა დ ე ბ ის წე სი: სო კო და ჭ ე რ ით ფი რ ფ ი ტ ე ბ ად, ხა ხ ვი – ძა ლ ი ან წვრი ლ ად. მო ხრ
ა კ ეთ სო კო ცხელ ტა ფ ა ზე წვე ნ ის სრულ ამ ო შ რ ო ბ ა მ დე. და უ მ ა ტ ეთ ხა ხ ვი და შუ შ ეთ
კი დ ევ 3-5 წუ თ ის გა ნ მ ა ვ ლ ო ბ ა ში. უყ ა ვ ით მა რ ი ლი და პი ლ პ ი ლი გე მ ო ვ ნ ე ბ ით. მო ა ს ხ ით
ნა ღ ე ბი, და უ კ ე ლ ით ცეცხლს და მო ა ყ ა რ ეთ გა ხ ე ხ ი ლი ყვე ლი, წვრი ლ ად და ჭ რ ი ლი მწვან
ი ლი. აუ რ ი ეთ და გა დ მ ო დ გ ით ცე ც ხ ლ ი დ ან.
ფრა ნ გ უ ლი ბა ტ ო ნი და ჭ ე რ ით 2 სა ნ ტ ი მ ე ტ რ ის სი ს ქ ის რგო ლ ე ბ ად. ყვე ლა ნა ჭ ე რი სათ
ი თ ა ოდ ამ ო ა ვ ლ ეთ ოდ ნ ავ მა რ ი ლ ი ან რძე ში. მსუბუქად და წ უ რ ეთ სა თ ი თ ა ოდ. და ა წ ყ ვ ეთ
გა მ ო ს ა ც ხ ობ ტა ფ ა ზე და შუ ა გ უ ლ ში თი თ ით ჩა ზ ნ ი ქ ეთ. „ფი ნ ჯ ნ ე ბი“ ამ ო ა ვ ს ეთ სო კ ოს სატ
ე ნ ით, გა დ ა უ ს ვ ით მა ი ო ნ ე ზი და მო ა ყ ა რ ეთ მწვა ნ ი ლი. მო ა ყ ა რ ეთ სულ ცო ტა გა ხ ე ხ ი ლი
ყვე ლი (ამ ის გა რ ე შ ეც შე ი ძ ლ ე ბა), მო ა თ ა ვ ს ეთ ცხელ აი რ ღ უ მ ე ლ ში 180 გრა დ უ ს ზე და 15
წუ თ ში მზად იქ ნ ე ბა.