ღვეზელი ხაჭოთი
სა ჭ ი რო ინ გ რ ე დ ი ე ნ ტ ე ბი: 200 გრა მი
ფქვი ლი, 160 გრა მი შა ქ ა რი (60 გრამი ცო მ ში
+ 100 გრა მი ხა ჭ ო ში და ცო ტა ქლი ა ვ ი ს თ ვ ის),
125 გრა მი კა რ ა ქი, 4 ცა ლი კვე რ ც ხი (3 გუ ლი
და 2 ცი ლა ში გ თ ა ვ ს ში, 1 ცა ლი მთლი ა ნი –
ცო მ ში), 1 ჩა ის კო ვ ზი საფუარი, 250 გრა მი
ხა ჭო, 120-150 გრა მი არ ა ჟ ა ნი, 3 სა დ ი ლ ის კოვ
ზი სა ხ ა მ ე ბ ე ლი (ან კა რ ტ ო ფ ი ლ ის ფქვი ლი),
6-7 ცა ლი ნი გ ო ზი, 12-15 ცა ლი ქლი ა ვი.
მო მ ზ ა დ ე ბ ის წე სი: ფქვი ლ ით, კა რ ა ქ ით,
შა ქ რ ით, კვე რ ც ხ ითა და საფუარით მო ზ ი ლ ეთ
ფხვი ე რი ცო მი. გა მ ო ს ა ც ხ ობ ტა ფ ას წა უ ს ვ ით
კა რ ა ქი, გა ა ბ რ ტ ყ ე ლ ეთ ცო მი და ტა ფ ა ში ისე
ჩა ა ფ ი ნ ეთ, რომ გვე რ დ ე ბი კა რ გ ად ამ ო უ კ ე ცოთ.
მო ა თ ა ვ ს ეთ ფო რ მა მა ც ი ვ ა რ ში 30 წუ თი.
ერ თ მ ა ნ ე თს შე უ რ ი ეთ ხა ჭო, კვე რ ც ხ ის გული,
არ ა ჟ ა ნი, სახამებელი და ათ ქ ვ ი ფ ეთ კარ
გ ად.
ცი ლა გა თ ქ ვ ი ფ ეთ ღრუ ბ ე ლ ი ვ ით. შე უ რ ი ეთ
ხა ჭ ოს მა ს ას. გა რ ე ც ხ ეთ ქლი ა ვი, გა მ ო ა ც ა ლეთ
კუ რ კ ე ბი. გა მ ო ი ღ ეთ ცო მი, და ა წ ყ ვ ეთ მას
ზე ქლი ა ვი. მო ა ყ ა რ ეთ და ჭ რ ი ლი ნი გ ო ზი და
შა ქ ა რი. და ნ ა რ ჩ ე ნი სი ვ რ ცე შე ა ვ ს ეთ ხა ჭ ოს
მა ს ით. გა მ ო ა ც ხ ვ ეთ 180 გრა დ უ ს ზე, 50-55 წუთ
ის გა ნ მ ა ვ ლ ო ბ ა ში. უგ ე მ რ ი ე ლ ე ს ია.