კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (209)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

„სალიანკა“ სოსისით

საჭირო ინგრედიენტები: 2 კილოგრამი კომბოსტო, 300 გრამი სტაფილო, 4 თავი ხახვი, 2-3 ცალი ბულგარული წიწაკა, 700 გრამი სოსისი, 2 სადილის კოვზი ტომატ-პასტა, 1 სადილის კოვზი შაქარი, მარილი და  შავი პილპილი – გემოვნებით, 3 ცალი დაფნის ფოთოლი, 200 გრამი წყალი, ზეთი.

მომზადების წესი: კომბოსტო დაჭერით კვადრატებად (1,5X1,5 სანტიმეტრი უნდა იყოს), ხახვი – წვრილ კუბიკებად. სტაფილო მსხვილკბილა სახეხზე გახეხეთ. სოსისი დაჭერით რგოლებად. ბულგარული წიწაკა – წვრილ ჩხირებად. კომბოსტო მოშუშეთ ცხელ ტაფაზე, ზეთში, ფერის შეცვლამდე. ცალკე მოშუშეთ ხახვი. ქვაბში ერთმანეთს შეურიეთ ხახვი, კომბოსტო, ბულგარული წიწაკა და სტაფილო. დაასხით წყალი, ჩაუმატეთ დაფნის ფოთოლი და  შუშეთ 5 წუთი. ცოტა ზეთში მოხრაკეთ სოსისი. მოასხით ტომატ-პასტა და  სოსისი და ტომატი შუშეთ ერთად 3 წუთის განმავლობაში.

ბოსტნეულს ჩაუმატეთ მზა სოსისი. უყავით მარილი, პილპილი, შაქარი და შუშეთ კიდევ 5 წუთი. შემდეგ გამორთეთ გაზქურა, ქვაბს დაახურეთ თავსახური და გააჩერეთ 20 წუთი. ძალიან გემრიელია. შეგიძლიათ, ზემოდან მწვანილიც მოაყაროთ.

скачать dle 11.3