თალგამის წვენი თირკმელებს კენჭებისგან წმენდს
თალგამი მეტად სასარგებლო ბოსტნეულია. ის შეიცავს ორჯერ მეტ C ვიტამინს, ვიდრე ფორთოხალი, ლიმონი ან კომბოსტო, ასევე ის შეიცავს B1, B2, B5 და PP ვიტამინებს, კაროტინს, მინერალურ ნივთიერებებს, კერძოდ, კალიუმს, კალციუმს, ფოსფორს, მაგნიუმსა და რკინას.
თალგამი ხელს უშლის წონაში მომატებას. რეკომენდებულია მისი მიღება შაქრიანი დიაბეტის დროს და, ღვიძლისა და ნაღვლის ბუშტის დაავადებისას. რადგანაც ის ხელს უწყობს ნივთიერებათა ცვლას და ააქტიურებს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის მუშაობას.
თაფლგარეული თალგამის წვენი აცხრობს ხველას და ხიხინს. ახალგამოწურული წვენი კი თირკმელებს წმენდს კენჭებისგან.