გულს გარგარი „უყვარს“, ღვიძლს კი – ატამი
ჯანმრთელობის შენარჩუნებაში გარგარი დაგეხმარებათ. ას გრამ გარგარში იმდენი სასარგებლო ნივთიერება შედის, რამდენიც 250 გრამ საქონლის ღვიძლში ან ერთ კილოგრამ ვაშლში.
გარგარი მდიდარია კალიუმის მარილებით, რაც შესანიშნავად მოქმედებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემაზე. ასევე, გარგარში ბევრია A ვიტამინი, რომელიც აუცილებელია თვალისა და კანის ჯანმრთელობისთვის.
ატამი კი აძლიერებს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ჯირკვლების სეკრეციას, აადვილებს ცხიმიანი და მძიმე საკვების მონელებას. ატმის კომპოტის სმა კარგია თირკმელებისა და ღვიძლის დაავადებების, აგრეთვე, გულ-სისხლძარღვთა პათოლოგიების დროს.
ატმის ნაყოფი რეკომენდებულია სისხლნაკლებობის დროს და ასევე, კუჭის დაავადებებისას.
თუმცა, გაითვალისწინეთ, რომ ატამი იწვევს აღგზნებას და ვისაც ნერვული სისტემა სუსტი აქვს, მის ზედმეტ ჭამას უნდა მოერიდოს. ასევე, კარგი არ არის მისი მიღება ჭარბი წონისა და დიაბეტით დაავადებულთათვის.