ყველით ფარშირებული პომიდორი
საჭირო ინგრედიენტები: 1 კილოგრამი პომიდორი, 400 გრამი ყველი, 3 კბილი ნიორი, 2 სუფრის კოვზი საფანელი, თითო კონა ქინძი, ოხრახუში, კამა და შავი პილპილი გემოვნებით, 1 სადილის კოვზი კარაქი.
მომზადების წესი: პომიდვრებს ამოაცალეთ გული და წვრილად დაჭერით. შეურიეთ გახეხილი ყველი, საფანელი, წვრილად დაჭრილი მწვანილი და დანაყილი ნიორი. ამ გულსართით ამოტენეთ პომიდვრები, დაალაგეთ ცხიმწასმულ ტაფაზე და შედგით ღუმელში გამოსაცხობად.