კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

ღვიძლი ჩეხურად



საჭირო ინგრედიენტები: 600 გრამი ძროხის ღვიძლი (სასურველია, ახალი იყოს და არა გაყინული), 6 თავი ხახვი, 2 ცალი სტაფილო, 150 გრამი მაგარი ყველი, ცოტა არაჟანი ან მაიონეზი გემოვნებით, მარილი, შავი პილპილი, კარაქი ან ზეთი მოსაშუშად.
მომზადების წესი: ღვიძლი მოათავსეთ გამოსაცხობ ტაფაზე, წაუსვით კარაქი (ზეთიც შეიძლება), მოაყარეთ რგოლებად დაჭრილი სამი თავი ხახვი. მოასხით არაჟანი (მაიონეზი). ღვიძლი შეგიძლიათ, მოზრდილ ულუფა-ნაჭრებად დაჭრათ. დანარჩენი ხახვი დაჭერით ნახევარრგოლებად.
სტაფილო გახეხეთ მსხვილკბილა სახეხზე და დარჩენილი 3 თავი ხახვი და სტაფილო მოშუშეთ ცალკე. უყავით მარილი, პილპილი – გემოვნებით. მოშუშული ხახვი და სტაფილო მოათავსეთ ღვიძლის ზემოდან. ბოლოს მოაყარეთ დაფხვნილი ან გახეხილი ყველი. ტაფა მოათავსეთ ცხელ აირღუმელში, 180 გრადუს ტემპერატურაზე, ნახევარი საათის განმავლობაში.

скачать dle 11.3